БСП внесе второ писмо до АПИ с искане за анализ на 46 точки по пътищата

БСП внесе второ писмо до АПИ с искане за анализ на 46 точки по пътищата
Източник: БГНЕС

БСП внесе второ писмо в Агенция "Пътна инфраструктура" с искане за анализ на пътни участъци от магистралите в лицензирана европейска лаборатория.

"Търсим истината за състоянието на пътната настилка в България, защото мина повече от половин година от инцидента при Своге, а все още няма експертиза за състоянието на пътната настилка в този участък", каза говорителят на ПГ на БСП Елена Йончева, цитирана от bTV.

Тя добави, че все още няма и отговор от прокуратурата кое е довело до този инцидент и каква подмяна на част от пътната настилка е виновна за него.

"Продължаваме нашата битка за истината и внасяме второ писмо в АПИ, в което задаваме 46 конкретни точки от магистралите „Хемус”, „Струма”, „Тракия”, „Марица”, пътя Видин - Кулата и околовръстния път на София, в които искаме да направим анализ на пътната настилка в сертифицирана европейска лаборатория", уточни Йончева.

Тя коментира, че това са точки, които са строени или ремонтирани в последните пет години.

Йончева посочи, че тази проверка не е срещу българските строители. Тя бе категорична, че те строят качествено, стига да не им се налага да връщат около 40% от стойността на бюджета за пътната настилка към управляващите.

Дончо Атанасов, член на УС на АПИ, определи тези твърдения на Йончева като "абсурдни" и изтъкна пред медиите, че строителите у нас строят на най-ниски цени.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.