Банев си купил кола с пари за заплати, твърди вътрешен човек


Банев си купил кола с пари за заплати, твърди вътрешен човек
Снимка: БГНЕС

4359

Първият казус, по който работех и е свързан със семейство Баневи, беше свързан със съдружие с Ветко Арабаджиев. Към 2008-2009 година отидох в "Полимери" и тогава имаше шанс това да е работещо дружество. Може би с търговския анализ, който бяха направили семейство Баневи, нямаше шанс "Полимери" да заработи. Това обяви Мария Николова, представена от Нова телевизия като юрист и вътрешен човек за бизнеса на Баневи.

По думите на Николова "Полимери" е бил изключителен обект – с утвърдени пазари, работещи механизми. Ако работеше нормално, щеше да има печалба за милиони, каза тя. И добави – още 2009 година ми стана ясно, че Баневи нямат намерение да разработват предприятието.

С тогавашния главен счетоводител събрахме 1,5 млн. лева от несъбрани дългове към "Полимери". Предложих на г-жа Банева да се платят първо заплатите на работниците, които не бяха взимали такива от шест месеца – само аванси от по 50 лева. Първоначално тя каза "да", но после се обади Николай Банев и обяви, че иска парите по негова сметка, за да си купи кола, твърди Николова. Дойде Икономическа полиция, но нищо не се случваше, добави тя.

Мария Николова заяви и, че имало "негласна договорка" да се фалира "Елма"-Троян от Банев за сметка на друг бизнесмен – Борис Бояджиев. Говори се, че Бояджиев е дал 10 млн. лева на Николай Банев и част от тези пари са дошли от "небеизвестния г-н Митовски, който е свързан с "Алфа Банк", разказа Николова.

Изключително цинично е тези хора да излязат и да се изкарат жертви. Г-жа Банева да говори, че е майка на три деца и затова трябва да излезе да си ги гледа – тя никога не ги е гледала, подчерта Николова, която уточни, че дълго време е била много близка с Баневи. Но на въпрос защо говори сега и защо е напуснала, Николова беше лаконична – случи се инцидент, имаше заплаха за сигурността ми. Тя потвърди и, че прокуратурата я е призовала за свидетел.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички