Барак Обама разкри какво ще работи сега

Барак Обама разкри какво ще работи сега
Източник: Getty Images/Guliver

Бившият американски президент Барак Обама обяви какъв ще е първият му проект, след като напусна Белия дом. Досега той се бе отдал на почивка, но вече възнамерява да се завърне в активния обществен живот, като стимулира млади хора да се интересуват повече от политика.

Обама направи съобщението по време на дискусионен панел в Университета на Чикаго, където бе гост., съобщи Independent. Това бе неговата първа публична поява, откакто наследникът му Доналд Тръмп зае поста си.

„Има причина да съм винаги оптимистично настроен, дори когато нещата не се случват точно по начина, по който искам. И причината са младите хора като вас“, каза Обама, посочвайки към студентите в аудиторията.

Бившият президент заяви, че е обмислял да работи по различни проблеми, но накрая е решил да инвестира времето си в това да помага за оформянето на бъдещите лидери. Според него твърде малко американци имат активна политическа позиция, което се дължи на поляризацията на политическите партии и на доминацията на определени интереси.

„Именно младите хора са тези, които могат да променят това“, допълни Обама.

Кои са любимите сериали на бившия президент и съпругата му Мишел, както и на други известни личности прочетете тук.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.