Бариери – ползи и решения при контрол на достъпа


Бариери – ползи и решения при контрол на достъпа
Снимка: архив

7490

 

В динамиката на ежедневието все по-често се сблъскваме с проблеми с паркирането. Най-удобното, лесно и практично решение в подобни ситуации е да се доверим на съвременните системи за контрол на паркирането, независимо дали говорим за офис пространства, за частни домове, държавни учреждения, търговски и промишлени предприятия и други. Какви са техните ползи? Какви съвременни решения се предлагат на пазара и как да направим своя избор?

Какво представляват бариерите?

Модерните интелигентни методи за контрол на достъпа включват механични елементи с електромагнитни и софтуерни решения като по този начин се постига комбиниран резултат. Благодарение на подобни технологии, наличието на физическа охрана, която да следи във всеки един момент влизането и излизането на потока от коли и други, е ненужно, което от своя страна спестява средства и самият процес се оптимизира.

Бариерите могат да се управляват по различни начини – с помощта на дистанционно управление, с чип, с карта или с друго. Изборът на бариери за дадено пространство зависи от много фактори. Сред тях са: механично или заключващо се устройство, материал на изработка, дължина на рамото, големина на пространството и други.

Видове бариери

Автоматичните бариери за гаражи и паркинги са най-доброто решение за контрол на достъпа по безопасен начин. Те са подходящи за влизащи и излизащи от зони с умерено количество трафик като например хотели, супермаркети и магазини, търговски центрове и молове. С помощта на автоматичните бариери може да се гарантира частен паркинг само на хора, които имат право да го използват. Същото се отнася, естествено, и в случаите на етажна собственост, компании или друга структура, която се нуждае от предотвратяване на достъп на неразрешени превозни средства.

Освен това с подобно решение се следи и контролира какво се случва на паркинга. Не на последно място е и фактът, че с помощта на автоматичните бариери не е нужно да има охрана 24/7, а това само по себе си спестява определени средства за фирмата.

Елегантност и функционалност на автоматичните бариери

Автоматичните бариери имат различен дизайн и функции според дадените изисквания на съответното място. Използваните материали също са особено важни и най-вече в случай на специфичен климат, като например в морски места, планински участъци, райони със силен вятър или навявания. В подобни ситуации със сигурност е по-добре да изберете модели от неръждаема стомана, съветват специалистите. Същото важи за избора на форма на дадената бариера – тя трябва да отговаря на мястото, където ще бъде поставена. По този начин се гарантира стил и функционалност на изпълнението.

Какви са ползите от избора на бариери за контрол на достъпа?

Най-доброто решение за наблюдаване на потока от трафик на дадено място и превенция срещу нерегламентирано паркиране безспорно е изборът на бариери като начин за контрол на достъпа.

Освен че контролират трафика, те имат и още един плюс – влияят на сигурността. Сред техните основни плюсове са:

Добро решение за всеки бизнес и служителите му от гледна точка на сигурност

Осигуряването на сигурни условия на работа, места за паркиране и други са от жизнено значение за добрата работа на всеки бизнес. С помощта на тези умни автоматични системи ще се ограничи броя на нарушители и ще се защитят помещения и служители във всеки един момент от техния работен ден.

Според БТВ най-много кражби на коли има в София, но неприятната статистика не изключва и останалите градове.

Предотвратява се паркирането на външни автомобили и потенциалните опасности

Когато се ограничи паркирането с помощта на бариери, може да се контролира всяка опасна ситуация. Например, няма как да се паркира при спешен вход на болница или друго лечебно заведение. Същото важи и за пожарни, полицейски сгради и други. С помощта на системите за контрол на достъп подобни ситуации могат да бъдат избегнати лесно и безпроблемно.

Ограничаване на трафика

Ако шофьори използват дадено пространство като начин да избягат от трафика, но предизвикват допълнителен такъв, редно е да се вземат мерки. Защото не след дълго ще последват злополуки. Тенденциите сочат, че има по-малък процент опасности и злополуки след поставянето на ограничаващи бариери.

Намаляване на персонала

С избора на системи за контрол на достъпа си спестява средства от наемане на персонал, а същевременно процесът се облекчава и автоматизира. Макар първоначалната инвестиция да е по-сериозна, с времето тя ви спестява много средства и главоболия.

По-лесна ориентация до обекта

Когато една кола види бариерата към даден обект и потока от коли към нея, по-лесно ще се ориентира и насочи към даденото място. Също така ще се придържа към потока на трафика, движейки се с предвидими темпове.

Как да направите своя избор?

Изборът на системи за контрол на достъпа е различен в зависимост от няколко фактора, споделят професионалистите от Бисайд ООД, които са част от италианския холдинг BENINCA – световен лидер по проектиране, производство и комплектовка на автоматични системи за задвижване. Сред важните неща, които трябва да имаме предвид, са къде ще бъдат разположени бариерите и при какви условия ще работят целогодишно, да са сигурни и безопасни, да се съобрази начина им на управление спрямо мястото, където ще бъдат поставени – частни домове, офис площи и други.

Запознайте се подробно с бариерите на Бисайд в техния уебсайт.

Експертите съветват преди да направите своя избор, да прецените внимателно различните възможности. Вземете предвид интензивността на трафика, типовете потребители, които ще присъстват. За етажната собственост например моделите на бариери с дистанционно управление със сигурност са по-добро решение. Благодарение на това упълномощените жители могат да отворят или затворят портата или вратата директно от автомобилите си.

По-скоро подобна, но малко по-сложна е концепцията за влизане в дадено пространство с чипове или жетони, позволена на едно превозно средство наведнъж. Поради тази причина тя е особено полезна за хотели, магазини и спортни центрове. В случай на интензивен трафик, от друга страна е възможно да се предотвратят опашки и да се направи влизането и излизането на превозни средства много по-бързо и плавно, като се използват системи с магнитен контур. Когато превозното средство преминава над детектора в настилката, бариерата се повдига автоматично и я изпуска, като се затваря отново веднага след това. Това дава гъвкавост на целия процес.

Ако търсите решение за подобни казуси, консултирайте се професионално и изберете най-доброто на базата на вашия конкретен случай.

 

Още от Потребителски стоки и услуги


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички