Безработицата в Германия - на рекордно ниско ниво

Безработицата в Германия - на рекордно ниско ниво
Източник: Getty Images / Guliver

Безработицата в Германия отбеляза нови най-ниски стойности от обединението на страната през 1990 г. на фона на продължаващите опити за формиране на правителство.

По данни на федералната агенция по заетостта за ноември безработицата е била 5,3% , което е 0,1% по-малко от предишния месец. Така продължава стабилната тенденция в страната за увеличаване на заетостта, предаде БГНЕС.

Неуспехът на властите в Берлин да се обединят около коалиция, след като преговорите между консерваторите на канцлера Ангела Меркел, Зелените и либералната Свободна демократична партия (СвДП), все още не е отслабил икономическото представяне или доверие на бизнеса и потребителите.

С продължаващата подкрепа на Европейската централна банка и продължаващото търсене на германски стоки в чужбина икономистите и правителството увеличиха очакванията си за икономически растеж през 2017 г. и идните години.

Меркел беше толкова уверена в продължаващия икономически растеж, че по време на предизборната си кампания обяви, че си поставя за цел постигането на „пълна заетост“ – безработица от около 3%, до 2025 г. към момента само една германска провинция – Бавария, може да се похвали с подобна ниска безработица.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.