Бил Гейтс предрече тези 6 неща през 1999 г. - и те се сбъднаха

Бил Гейтс предрече тези 6 неща през 1999 г. - и те се сбъднаха
Източник: Getty Images

През 1999 г. основателят на Microsoft Бил Гейтс издаде книгата „Business @ the Speed of Thought” (“Бизнес със скоростта на мисълта“). В нея той прави прогнози за това как ще се развият технологиите в бъдеще. Близо 20 години по-късно се оказва, че те са се превърнали в истина. Припомняме ви някои от предположенията му.

Гейтс през 1999 г.: „Ще има услуги, чрез които ще могат да се сравняват цените на различни продукти.“

Днес: Можете просто да потърсите даден продукт в Google или Amazon и да разгледате различните цени. За целта има и специални сайтове.

Гейтс през 1999 г.: „Хората ще носят малки устройства, които ще им позволяват постоянно да поддържат връзка помежду си. Ще могат да проверяват новините, да резервират полети, да получават информация за финансовите пазари, изобщо да правят всичко.“

Днес: Смартфоните и „умните“ часовници са неизменна част от ежедневието ни.

Гейтс през 1999 г.: „Ще могат да се създават персонални технологични асистенти. Те ще свързват различните ви устройства, независимо дали са вкъщи или в офиса.

Днес: Подобна е услугата Google Now. Наскоро Марк Зукърбърг пък сам си създаде виртуален личен асистент, който прилича на показаният в филма „Железният човек“.

Гейтс през 1999 г.: „Сайтове, в които роднини и приятели ще се свързват, ще станат популярни.“

Днес: Потребителите на Facebook вече достигнаха 2 млрд. души. Други социални мрежи като Snapchat, Twitter, Instagram също са изключително популярни.

Гейтс през 1999 г.: „Докато гледат спорт по телевизията, хората ще могат да обсъждат случващото се на живо онлайн.“

Днес: Повече социални мрежи вече предлагат включвания и обсъждания на живо.

Гейтс през 1999 г.: „Търсещите работа ще могат да намерят възможности за заетост онлайн, като посочват своите умения и интереси.“

Днес: Точно това е концепцията на сайта LinkedIn. А и като цяло търсенето на работа вече се извършва основно в интернет.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.