Бил Гейтс разкри кои са любимите му книги за 2016 г.

Бил Гейтс разкри кои са любимите му книги за 2016 г.
Източник: Gates Notes

Създателят на Microsoft Бил Гейтс е известен с любовта си към книгите – той чете по 50 на година и публикува списъци с любимите си в своя блог Gates Notes. И през 2016 г. не изневери на традицията. Ето кои заглавия са впечатлили най-богатия човек в света.

'String Theory' от Дейвид Фостър Уолъс

Книгата представлява колекция от есета на на Уолъс, които са на тема тенис – любимият спорт на автора. Самият Гейтс също е тенис фен. „Не ти трябва да го играеш, за да харесаш книгата. Уолъс е развъртял химикалката токова умело, колкото Федерер върти ракетата“, пише той в блога си.

'Shoe Dog' от Фил Найт

Найт е съосновател на спортния гигант Nike и разказва за изграждането на компанията и успеха ѝ. Гейтс нарича книгата „свежа и искрена“ и твърди, че Найт се е разкрил по начин, по който го правят малко от големите шефове.

'The Gene: An Intimate History' от Сидхарта Мукхерджи

Науката за генома едва ли е сред мейнстрийм темите, които интересуват много хора, но Гейтс твърди, че Мухарджи успява да покаже значението ѝ за ежедневието на всеки от нас. „Авторът е тройна заплаха – лекар, преподавател и учен“, шегува се основателят на Microsoft.

'The Myth of the Strong Leader' от Арчи Браун

Браун е политолог от „Оксфорд“ предлага своята теория за стереотипите, с които се свързват образите на известните световни лидери. Имайки предвид победата на Доналд Тръмп на американските президентски избори, Гейтс пише, че сега книгата е особено релевантна.

'The Grid: The Fraying Wires Between Americans and Our Energy Future' от Гретхен Бак

„Книгата е за остаряващата електрическа система и за енергетика като цяло. Тя попада в любимата ми категория – книги за скучни неща, които всъщност са интересни“, споделя Гейтс.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.