Бил Гейтс смята, че всеки студент трябва да прочете тази книга

Бил Гейтс смята, че всеки студент трябва да прочете тази книга
Източник: Getty Images

Бил Гейтс е известен любител на книгите - чете по 50 на година. Преди време написа в профила си в Twitter, че млади хора, особено студенти, често му искат съвети. Той обаче предпочита да им препоръчва книги. Особено една.

Става дума за 'The Better Angels of Our Nature: Why Violence Has Declined" от харвардския психолог Стивън Пинкър. Авторът развива тезата, че в последните векове насилието по света всъщност драстично е намаляло, дори и на нас да не ни се струва така. Дава и много доказателства за теорията си. Очевидно е впечатлил не само Гейтс, а и създателят на Facebook Марк Зукърбърг, който също се е изказвал положително за труда му. 

Самият Гейтс пък казва: "Пинкър ни показва, че светът става по-добро място. Звучи откачено, но е така. Живеем в най-мирното време в човешката история. Това има значение, защото ако мислиш, че светът се подобрява, ще разпространиш прогреса до нови места и хора. Не означава, че ще игнорираме сериозните проблеми, пред които сме изправени, а че тези проблеми могат да бъдат разрешени. Това и и основата на моята гледна точка за света".

След поста на Гейтс в Twitter, продажбите на книгата в Amazon са се увеличили с цели 600% и тя бе изстреляна в списъка с бестселърите.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.