Бивш здравен министър завежда дело срещу НАП


Бивш здравен министър завежда дело срещу НАП
Снимка: БГНЕС

3220

Бившият здравен министър д-р Мирослав Ненков ще съди Националната агенция по приходите. Той иска от приходната агенция да му възстановят парите, които е похарчил, за да вади документи, с които да доказва, че няма разминаване между приходите и разходите му.

„Мой източник твърди, че мобилен екип на НАП ме е видял. Този мобилен екип така се е развълнувал, че „някакъв смотан доктор” може да кара „скъпа кола” от 1998 година, че решили че трябва да бъде проверен. Аз имам претенции към това, че НАП ме провери. Аз имам претенции за това, че тази проверка ме вкара в разходи, които нямам нужда да правя”, обясни д-р Ненков пред Нова телевизия.

В крайна сметка проверката не намира нищо нередно. „Вече имам протокол, в който пише доходите и приходите му съвпадат”, съобщи д-р Ненков.

„Аз работя в държавна болница, заплатата ми влиза в карта, всичките ми доходи са светли. Аз нямам 16 имота, майка ми не притежава верига бензиностанции, тъща ми няма три хотела на морето”, подчерта той.

„НАП ме вкара в разходи. Аз ползвах три свободни дни, ходих до банките да искам разпечатки. Това, което искам от НАП е да ми възстановят парите, които съм похарчил по банки", обясни д-р Ненков.

"Моят адвокат твърди, че такова дело досега не е водено. Има риск то да бъде загубено, има риск аз да вляза в още разходи, но си заслужава, защото това е правилният път", подчерта той.

 

Още от Здравеопазване


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички