Бизнесът е склонен да увеличи заплатите през 2017 г.

Бизнесът е склонен да увеличи заплатите през 2017 г.
Източник: Thinkstock

Бизнесът е готов да увеличава заплатите догодина. Това показват анализите на Асоциацията на индустриалния капитал в България, цитирани от bTV.

Повече от половината работодатели очакват възнагражденията на техните служители да растат. Останалите ще запазят заплатите на нивата от тази година.

От Асоциацията преценяват, че повишението на заплатите може да е в резултат на малкото квалифицирана работна ръка, която трябва да стимулира, и от повишението на потреблението и по-добри резултати в продажбите.

„Продажбите на компаниите ще се увеличат средно с 3-4%, като ръста от продажбите в голяма степен ще се използва за увеличаване на възнагражденията”, пояснява Васил Велев.

Догодина по-голямата част от фирмите планират да запазят броя на своите служители, а 24% дори очакват да назначават нови.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 1

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.
  • Pazar

    Pazar
    Ако в България има пазарна икономика, тя се отнася и за сферите на труда и по-точно заплатите. Ако не са дават заплати, няма да има и свестни работещи. Това е валидно и за образованието и за здравеопазването и т.н. Ако на учителите не се вдигнат заплатите с 100% процента, скоро няма да има образование съвсем.