Близък до Иванчева бизнесмен ще свидетелства срещу нея

Близък до Иванчева бизнесмен ще свидетелства срещу нея
Източник: БГНЕС

Бизнесменът Стефан Дичев, който е считан за много близък до обвинената в получаване на подкуп бивша кметица на „Младост” Десислава Иванчева, ще свидетелства по делото срещу нея и заместничката ѝ Биляна Петрова, твърди в. „24 часа”, позовавайки се на свои източници.

Според една от версиите на разследването Дичев, за когото има информация, че е бил задържан заедно с Иванчева, Петрова и бившия кмет на „Младост” Петко Дюгеров, но само за денонощие, и който според различни слухове е бил нещо повече от „приближен” на Иванчева, бил мозъкът на цялата операция. Припомняме, че прокуратурата обвини Иванчева, че поискала 500 000 евро от строителния предприемач Александър Ваклин. Фирмата на Дичев – „Проект Сити Билд”, била тази, която била посочвана от Иванчева като строител на детски площадки за много инвеститори, които искали да строят в „Младост” и се нуждаели от съответните разрешителни. Тази фирма и компанията „План Инвест Консулт”, която се държи от бащата на Стефан – Никола, спечелили 2 млн. лева от обществени поръчки за детски площадки през последните две години, добавя изданието.

Стефан Дичев е още приятел и съдружник на арестувания наскор за изнудване Росен Карадашки. Той е разследван за изнудване, заплахи за убийство и източване на милиони от мебелна къща „Арон”. Дичев има дял от 250 000 лева във „Финанс холд България”, фамилията Карадашки има 570 000 лева, а бившата шефка на общинското дружество “Пазари-север” Мария Гулева – 180 000 лева.

Освен със скандалния Росен Карадашки и бившата общинарка Мария Гулева Стефан Дичев поддържа тесни контакти с много чиновници от местната власт в София, показва Facebook профилът му. Неслучайно двете фирми на баща му, които той представлява с пълномощни, работят във всички столични райони. Каква е ролята на Стефан Дичев с подкупа, и отношенията му с Иванчева, ще стане ясно, когато делото започне.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.