Богаташ направи всички жители на испанско село милионери

Богаташ направи всички жители на испанско село милионери

Всичките 80 жители на испанското село Серсалес дел Конадо станаха наскоро милионери благодарение на един човек и неговото завещание, съобщава МИА.

Става дума за споминалия се през август на 99-годишна възраст милиардер и филантроп Автонио Фернандес, който завеща 200 млн. евро на жителите на селото, в което е израснал. Така на всеки жител се падат по малко над 2.3 млн. евро. Отделно селото ще има си има и културен център съгласно завещанието.

Фернандес е роден през 2017 година, а на 14-годишната възраст е трябвало да напусне училище. Той бил едно от 13-те деца на семейството, което не можело да си позволи образованието му. На 32 години той емигрира в Мексико, където постъпва на работа във фабриката за бира „Корона“ на неговия вуйчо.

Работи упорито, напредва в кариера и до 1971 година става директор на компанията. При него „Корона“ стана най-популярната бира в Мексико и важно експортно перо за страната. В родната му Испания бирата се продавала с наименованието „Коронита“. „Корона“ е втората най-внасяна бира в САЩ с годишна продажба от над 700 млн. долара.

Фернандес никога не забравяше родината си, предишният испански крал Хуан Карлос го удостои с орден за хуманитарната му дейност.

Както се вижда, дори и смъртта на филантропа е донесла полза на други, макар и само на 80-те жители на родното му село.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.