Болестта, която помогна на Ричард Брансън да успее

Болестта, която помогна на Ричард Брансън да успее
Източник: Getty Images/Guliver

Милиардерът Ричард Брансън смята, че дислексията поне донякъде е причина за успеха му, а хората с това заболяване вероятно ще притежават "уменията на бъдещето".

Eднo от силните качества, които хората с дислексия обикновено имат, е ярко въображение. Пример за това са Томас Едисън, Хенри Форд и Стив Джобс.

"Дислексията ми оформи облика на Virgin още в самото начало, а въображението беше ключът към много от нашите успехи", пише Брансън в блога си, цитиран от CNBC.

"Това ми помогна да мисля мащабно, но да запазя обикновените послания в нашите съобщения. Светът на бизнеса често се увлича от факти и цифри – и докато детайлите и данните са важни, способността да мечтаеш, да мислиш концептуално и да правиш иновации е нещото, което определя разликата между успешното и неуспешното.

Основателят на Virgin Group добави, че уменията, свързани с дислексията, ще бъдат силно необходими в новите работни реалности. Той цитира проуване на Ernst & Young, според което дислектиците имат "точно необходимите умения за работното място на бъдещето".

"Решаването на проблеми, креативността и въображението ще бъдат силно търсени с възхода на изкуствения интелект и автоматизацията", посочва Брансън.

"Трябва да спрем да се опитваме да накараме всички деца да мислят по еднакъв начин. Трябва да подкрепяме и насърчаваме всички видове неврологично разнообразие, да насърчаваме детското въображение, креативност и способност за решаване на проблеми – уменията на бъдещето", обяснява милиардерът.

Схващането, че творческите умения ще стават все по-важни, набира все повече привърженици.

През август вицепрезидентът по облачни услуги и иновации в Oracle – Джон Абел, каза пред CNBC, че служителите се нуждаят от творчески умения, с които ще се предпазят да не бъдат заменени от роботи.

Изпълнителният директор на Pearson Джон Фалън заяви, че способностите, които са най-изолирани от автоматизацията, са "уникални човешки умения" като креативност, убедителност и съпричастност.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.