Борисов към Путин: Добре е да знаете какво правим за газовата инфраструктура

Борисов към Путин: Добре е да знаете какво правим за газовата инфраструктура
Източник: Правителствена пресслужба

След 8 години пауза българският премиер Бойко Борисов и руският президент Владимир Путин отново се срещнаха. Борисов е на посещение в Москва заедно с няколко от министрите от кабинета.

"Много съм радостен, че след дълга пауза откликнахте на нашата покана. Надявам се, че и вашето посещение в Русия, срещата ни и преговорите ще създадат добри условия за по-нататъшното развитие на нашите отношения, при това в много насоки, включително икономика, политическите контакти, културната сфера, хуманитарната област", каза руският президент.

Темите за Западните Балкани, борбата с тероризма и Сирия бяха акценти в разговора между Борисов и Путин в Кремъл, съобщиха от правителствената информационна пресслужба.

Българският министър-председател отбеляза, че това е третата среща помежду им и посочи, че сега двете страни могат да си сътрудничат и по темата „Западни Балкани“. Той запозна Владимир Путин с приоритетите по време на председателството на Съвета на ЕС и по-конкретно с изграждането на проекти за инфраструктурна, транспортна и дигитална свързаност в региона. „Русия винаги е имала своето влияние в Европа и затова е добре да знаете какви проекти правим с колегите в Европа по развитието не само на инфраструктурата дигитална, жп линии, магистрали, но и газовата инфраструктура. В сферата на сигурността и борбата с тероризма работим много добре с вашите служби, както и в областта на туризма и земеделието“, каза още българският премиер.

Путин и Борисов обсъдиха и възможностите за разширяване на сътрудничеството в сферата на сигурността както на европейско, така и на междудържавно ниво. Премиерът Борисов посочи, че усилията трябва да бъдат насочени основно към превенция на тероризма - чрез борба с радикализацията и с насилствения екстремизъм.

„Надявам се тази среща да създаде добри условия за развитие на нашите отношения“, заяви руският президент. Той посочи, че това може се осъществи в сферата на икономиката, културата и духовните връзки. Той, подобно на премиера Дмитрий Медведев по-рано и за разлика от Бойко Борисов, не навлече в конкретика за обсъжданите теми пред камерите.  

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.