Борисов към търговците на горива: Привеждайте бизнеса в бяло, иначе - арести


Борисов към търговците на горива: Привеждайте бизнеса в бяло, иначе - арести
Снимка: БГНЕС

2197

Тези, които не се съобразиха в цигарения бизнес, са в арестите. В алкохолния бизнес – в арестите. Искам да обърна внимание и на колегите в бизнеса с горива, че усърдно работят службите. Моят най-колегиален съвет към всички е да си приведат на 100% бизнеса в бяло. Това заяви премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят взе участие в пресконференцията на инициативата „Срещу незаконната търговия“, в която бяха отчетени резултатите от проучването на пазара чрез събиране и анализ на празни кутии от цигари.

„Доста се направи през тези години, безапелационно. Това са стотици милиони лева повече в бюджета. С това се дава възможност за увеличение на учителските заплати, на полицейските заплати, в правосъдието – съдии и прокурори и т. н. Политическата воля е важна, но е важно и че колегите от МВР, митници и данъчни направиха капацитет, с който успяват да вършат тази работа“, подчерта Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той отчете, че приходите в бюджета непрекъснато се увеличават. За периода 2014-2019 г. например цифрите показвали, че те са с 50% повече, от 29,4 млрд. лв. на 43,9 млрд. лева.

Той увери, че ще продължи и затягането на контрола в бизнеса с горивата. „Сега ще излезе и наредбата за видеонаблюдението и вече много започнаха да скърцат. Защото не може да искаш да си правиш профилактика на измервателните уреди, когато ти идват танкери, да речем. Трябва да се прави преди това. Тотално видеонаблюдение ще има по пристанищата“, обясни премиерът.

„Целта ни е субективният човешки фактор да бъде сведен до минимум. Вече имаме 100% контрол върху пристанища, рафинерии. Убеден съм, че до няколко месеца резултатите в горивата ще бъдат същите, мога да ви обещая“, каза още Борисов.

Според него съпротивата срещу дисциплиниращите мерки е голяма, но държавата ще положи максимални усилия за изсветляване на всеки сектор.

Каква е ситуацията с нелегалните цигари у нас прочетете ТУК.

Още от Енергетика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички