Борисов намекна за предстоящи уволнения заради Търговския регистър


Борисов намекна за предстоящи уволнения заради Търговския регистър
Снимка: Правителствена пресслужба

2299

Не съм доволен от шефката на Търговския регистър. Нека да преодолеем кризата, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще направим промени. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Шумен, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Немалко пари и немалко инвестиции са направени там. На тези, които е трябвало да мислят за тези неща, ще потърся отговорност, но когато има криза, не се пипа“, добави премиерът.

Той беше категоричен, че няма как да изчезне информация от регистъра.

Темата коментира и министърът на финансите Владислав Горанов. По думите му цялата информация на Търговския регистър е налична.

„Когато регистърът е готов и верифициран, ще бъде пуснато и регистърното производство. Сега стартира регистърът с възможност за справки, но все още не е достъпна услугата за вписване в него. Цялата информация е налична към 9 август. Трябват още няколко дни, за да се тества базата данни за консистентност, след което ще бъде пусната и регистърната услуга“, коментира Горанов, цитиран от "Фокус".

Припомняме, че от дни Търговският регистър не работи поради сериозен технически проблем. Справки вече могат да се правят, но не могат да се вписват фирми и да се извършват повечето други дейности. Не е ясно кога регистърът ще заработи изцяло.

Вчера от БСП поискаха оставките на правосъдния министър Цецка Цачева и на шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова заради кризата.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83147
  • GBP
    1
    2.2841
  • JPY
    100
    1.18665
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички