Борисов намекна за предстоящи уволнения заради Търговския регистър

Борисов намекна за предстоящи уволнения заради Търговския регистър
Източник: Правителствена пресслужба

Не съм доволен от шефката на Търговския регистър. Нека да преодолеем кризата, да си довършат работата, да изчакаме още 4-5 дни и там ще направим промени. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в Шумен, съобщиха от правителствената пресслужба.

„Немалко пари и немалко инвестиции са направени там. На тези, които е трябвало да мислят за тези неща, ще потърся отговорност, но когато има криза, не се пипа“, добави премиерът.

Той беше категоричен, че няма как да изчезне информация от регистъра.

Темата коментира и министърът на финансите Владислав Горанов. По думите му цялата информация на Търговския регистър е налична.

„Когато регистърът е готов и верифициран, ще бъде пуснато и регистърното производство. Сега стартира регистърът с възможност за справки, но все още не е достъпна услугата за вписване в него. Цялата информация е налична към 9 август. Трябват още няколко дни, за да се тества базата данни за консистентност, след което ще бъде пусната и регистърната услуга“, коментира Горанов, цитиран от "Фокус".

Припомняме, че от дни Търговският регистър не работи поради сериозен технически проблем. Справки вече могат да се правят, но не могат да се вписват фирми и да се извършват повечето други дейности. Не е ясно кога регистърът ще заработи изцяло.

Вчера от БСП поискаха оставките на правосъдния министър Цецка Цачева и на шефката на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова заради кризата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.