Борисов нареди министрите да се отчитат на президента за обществените поръчки

Борисов нареди министрите да се отчитат на президента за обществените поръчки
Източник: БГНЕС

Не искам да влизам в неговите войни, министрите да искат среща с него и да му представят какво правят по обществените поръчки. По този начин премиерът Бойко Борисов коментира в началото на днешното правителствено заседание обвиненията на президента Румен Радев, че процедурите са непрозрачни и има корупция в тях.

„Всички министри, които провеждат обществени поръчки, поискайте среща с президента и всеки един да представи това, което прави. Ако някой е злоупотребявал с обществени поръчки, да отива в затвора (…) Отивате при президента и му казвате: за който смятате, че е на тъмно, вземаме прожектор и го осветяваме”, разпореди министър-председателят, цитиран от bTV.

И допълни: "Аз обществени поръчки не правя, правят ги кметовете. Да отиват в затвора, ако има злоупотреби".

„Не може за една бълха да горим целия юрган”, заяви Борисов, визирайки проблеми, възникнали с първите санирани блокове, където имало малки по думите му течове.

Вицепремиерът Екатерина Захариева коментира, че ще се работи по механизъм за комуникация с държавния глава при ситуации като тази с ударите по Сирия.

Премиерът даде и още една задача за членовете на кабинета: Всички министри да проверят служителите си дали са си платили глобите към КАТ.

„Човек, който нарушава Закона за движение по пътищата и има няколко акта, не знам дали е добър служител. Следващата седмица искам да знам всеки колко служители има с актове. Същото се отнася и за областните управители”, заръча Бойко Борисов.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.