Борисов поиска АПИ да спре участието на "Джи Пи Груп" в европроекти

Борисов поиска АПИ да спре участието на Джи Пи Груп в европроекти
Източник: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция Пътна Инфраструктура спиране на участието в конкурси за пътни проекти с еврофинансиране на "Джи Пи Груп", като причината е разследването срещу компанията.

Премиерът инспектира ремонта на пътя Пловдив-Асеновград, а по-късно посети ремонтирания с държавни средства Мулдавски манастир.

Припомняме, че Софийската градска прокуратура вече е образувала досъдебно производство по сигнали за дейността на строителната компания "Джи Пи груп. Наложен е и запор и е блокиран превод от 14 милиона евро на фирмата заради злоупотреби при усвояването на средства от европейските фондове, пише Actualno.com.

"Не мога да допусна, при толкова усилия, които полагаме и единствените ни претенции към сторителните компании са били качество и срок да се спазват, никакви други", заяви премиерът.

Той е разпоредил на председателя на УС на АПИ Светослав Глосов да намери законови механизми за това. Любопитното в случая е, че ако "Джи Пи Груп" бъде спряна без основание от участие в обществени поръчки, компанията може да потърси правата си в съда за пропуснати ползи.

"Аз не съм разследващ орган. Моята политическа воля стига до там всеки, който е заподозрян и тече разследване, да го извадя от конкурсите и да си докаже правотата и невинността, ако е такъв или обратното", категоричен е Борисов.

"Но не мога да подлагам под съмнение каквото и да било заради някой, ако е направил нарушение. Няма да дам да ни се петни името. Така че, да бъдат така любезни, докато си защитят правотата, нямат право да участват на конкурси", допълва премиера.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.