Борисов се чуди защо го карат да отговаря за КФН и "Олимпик"

Борисов се чуди защо го карат да отговаря за КФН и
Източник: БГНЕС

КФН се отчита пред парламента, ние защо сме тук, не искаме да се месим по никакъв начин. Каква политическа отговорност да понесем? Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на извънредното заседание на парламента заради фалита на "Олимпик" и не пропусна да каже, че знаел, че председателят на КФН дори не можел да разпорежда по ресори на зам.-председателите си.

С Ралица Агайн нито съм се чувал, нито съм се виждал от години, доклад от нея не съм получавал. Вчера (20 август) поканих Карина (бел. ред. - Карина Караиванова, председателят на КФН), сега излиза, че не трябваше да го правя, оплака се Борисов, след като лидерът на БСП Корнелия Нинова попита защо той говори за дъмпинг практики в дейността на "Олимпик", докато Агайн съобщи, че числата не показват такова нещо. Самата Агайн потвърди, че не е предавала доклад на Борисов и не се е виждала с него.

Борисов отвори и въпроса къде се застраховат коли с български регистрационни номера, но всъщност по "300 – 400 автомобила са на един човек", чужд гражданин. Затова бил наредил на службите за сигурност да се задействат и да си сътрудничат с партньорските пари.

Нека ако помагаме за фалит на чужд застраховател, да сме наясно какво става, излезе от думите на Борисов. Затова той поиска известен срок "да се съберем в петък пак, в събота – пак, в неделя - пак", за да можели експертите да кажат откъде може да се вземат пари за обезщетения и на каква база се прави.

Предложението на Борисов беше подкрепено от Волен Сидеров, който не пропусна да каже как "любимата Европа" не уредила нещата в законодателство. Лидерът на "Атака" видя проблем и в това, че в днешното заседание на парламента не става въпрос за промяна на наше законодателство и това го обезсмисля в известна степен.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.