Борисов се разбра със Сашо Дончев

Борисов се разбра със Сашо Дончев
Източник: БГНЕС

Край на драмата с "Овергаз". Драмата с "Овергаз" е приключена. Днес премиерът Бойко Борисов е провел среща с шефа на компанията Сашо Дончев. Това съобщи самият Борисов в кулоарите на Народното събрание.

По думите на Борисов двамата са се разбрали и са си "стиснали ръцете".

"Днес се видях и с г-н Дончев като председател на една от камарите. Оказа се, че и моите, и неговите страхове са били плод на една действителна интрига. Стиснахме си ръцете и се надявам, че няма да имаме проблеми в това отношение", добави Борисов, цитиран от "Дарик"

Драмата с газовите доставки се разрасна броени часове преди Нова Година. От "Овергаз" се оплакаха, че Русия в лицето на "Газпром" ще спре газовите доставки към тях. Последва реакция на Борисов и спешни срещи, на които до криза не се стигна, но Сашо Дончев заподозря опит за отнемане на фирмата му, като дори обвини премиера в "участие в този водевил".

В момента Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР) извършва проверка на лицензионните задължения и финансовото състояние на "Овергаз". Резултатите ще станат ясни през февруари.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.