Борисов със смела прогноза: Икономическият ни растеж ще надхвърли 4,5% през 2018 г.


Борисов със смела прогноза: Икономическият ни растеж ще надхвърли 4,5% през 2018 г.
Снимка: БГНЕС

3036

Следващата година икономическият растеж на България ще мине 4,5 - 6%. Такава увереност изрази премиерът Бойко Борисов по време на форум, посветен на плана "Юнкер".

"От 1 септември ще изпълним ангажимента за повишение на заплатите на българския учител. Трябва да се съсредоточим върху две неща – образование, това е най-важното, за да бъдем конкурентоспособни. Второто е свързаността на Балканите, на регионите. Нямаме нито магистрали, нито жп линии с нашите съседи. Сега направихме с Турция, работим със Сърбия, Гърция. Надяваме се да направим свързаност и между Българи и Македония“, каза още Бойко Борисов, цитиран от "Фокус".

По думите му може още много да се направи за бизнеса по плана "Юнкер".

„Независимо, че сме от различни политически семейства, подкрепяме не само с присъствието си, а и с ясната отговорност, че би могло да се направи много още за бизнеса по плана „Юнкер“. Обединението на всички наши хора в различни институции, от нас може да бъде само аплодирано. Независимо, че в кампанията имаше твърдения от наши опоненти, че не сме усвоили нищо по плана „Юнкер“. Втори сме след Естония“, заяви Борисов.

Според него имаме редкия шанс и с председателството на Съвета на ЕС, и с подкрепата на Юнкер, още повече да улесним бизнеса и да го направим по-гъвкав.

Борисов благодари на вицепрезидента Илияна Йотова за добрите думи, които е казала за Мария Габриел, българската номинация за еврокомисар.

„Надявам се Европейският парламент да одобри нашата кандидатура. Надявам се тя да е успешна. Всички я познават Мария Неделчева или Габриел, както сега е. Днешното мероприятие, което имаме тук показва, че работим активно по всички програми на ЕС, така че само да ѝ пожелаем успех“, коментира Борисов.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички