Борисов уверява: До края на 2018 г. ще сме изпълнили всички изисквания на ЕК


Борисов уверява: До края на 2018 г. ще сме изпълнили всички изисквания на ЕК
Снимка: БГНЕС

2241

Ще си изпълним ангажиментите. Виждате, че пак изпреварваме Румъния. Убеден съм че към края на 2018 г. ще сме извършили всичко така, както го иска ЕК. Оптимист съм. В Брюксел са убедени, че всичко, каквото трябва, ще го свършим. Такава оценка направи премиерът Бойко Борисов на доклада на ЕК по време на инспекция на строителните дейности на Източната тангента на Околовръстното шосе на София.

Той подчерта, че преди време е говорил с първия заместник-председател на Еврокомисията Франс Тимерманс, от когото е чул, че от май досега има напредък.

И едното, и другото е важно, каза Борисов по повод твърдението на президента Румен Радев, че политиците трябва да се отчитат пред гражданите, а не само пред Европейската комисия.

Историята се повтаря – коментира той решението на БСП да не участват в пленарни заседания до оставката на председателя на НС Димитър Главчев. Борисов обясни, че когато Нинова е трябвало да поеме мандата, ГЕРБ се били оттеглили от НС, но той посъветван от Брюксел, направил така, че да се завърнат в залата депутатите. Бил получил уверение, от Брюксел, че са единствената стабилна и прогнозируема партия.

По повод искането на БСП да отиде в парламента, за да обясни твърденията си, че в НС има наркопласьори и хора, купували гласове, Борисов заяви, че „леят се обиди, леят се закани и аз затова не исках да отида. Това не е продуктивно. Ето ние показваме какво правим – има толкова неща, които са позитивни.

Смятам, че въпреки провокациите Главчев не трябваше да изпуска нервите си, каза Борисов в отговор на въпрос за исканата оставка на Главчев и решението му да отстрани Корнелия Нинова и Антон Кутев от заседания на НС.

„Ние искаме удължаване на давността не срещу хората, а срещу длъжностните лица, които не може да бъдат проверени от прокуратурата. Сега хвърлят срещу Цветелина Бориславова…Аз не съм монах, не съм светец – в живота си съм имал много жени. Аз се притеснявам за своите съученички“. Така Борисов отговори на въпрос за неговата оценка по искането за удължаване на давността при проверки на нарушения по време на приватизацията.

Поведението на БСП той определи с думите, че „явно е че не искат да има силно председателство, ясно е че не искат стабилност – ще направим всичко необходимо това да не стане“, коментира премиерът.

Всичките - Европейската банка, ЕБВР – всички се натискат да финансират коридор номер 8, заяви Борисов и увери, че „на 6 декември всички лидери на Западните Балкани ще са тук и ще подпишем документи“. Предлагаме мир, да сме по-смирени, призова Борисов българските политици.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички