Борисов уволни зам.-министъра на земеделието и още трима

Борисов уволни зам.-министъра на земеделието и още трима
Източник: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов е уволнил заместник-министъра на земеделието Цветан Димитров, стана ясно от съобщение на правителствената пресслужба.

Решението на премиера е взето след срещата на министъра на земеделието, храните и горите Румен Порожанов с представители на протестиращите животновъди.

С постовете си ще се разделят и още трима - директорът на дирекция „Животновъдство“ Златка Възелова, директорът на Дирекция „Директни плащания и идентификация на земеделските парцели“ Георги Праматаров, както и съветникът на министъра Бойко Синапов.

Причината за уволненията е избухналото напрежение около чумната епидемия по дребните преживни животни в Странджанско. Оставките на Димитров и Синапов бяха поискани от животновъдите, както и тази на министъра Румен Порожанов.

По-рано днес фермери излязоха на протест пред Министерски съвет.

На нас не ни трябва министър, който да защитава интересите на производителите, на нас ни трябва министър, който да защитава нашите интереси, отбелязаха ораторите на недоволството.

По думите на животновъдите, категорично доказателство за чиновническото бездушие е кризисната ситуация с африканската чума по дребно-преживните животни. Стопаните са огорчени, че никой от администрацията на страната не се е извинил за претърпените щети.

Убедени сме, че само с воля, желание и разбиране от наша страна, овцевъдството и козевъдството могат и ще поемат в положителна посока", смятат протестиращите.

"С тази политика ние убиваме българския народ и българското село. С тази политика за България няма бъдеще", казаха хората, които скандираха "Оставка!" под прозорците на властта.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.