Борисов: Искаме да привлечем белгийски инвестиции

Борисов: Искаме да привлечем белгийски инвестиции
Източник: БГНЕС

Възможностите за задълбочаване на търговско-икономическото сътрудничество обсъдиха премиерът Бойко Борисов и държавният секретар по външна търговия на Кралство Белгия Питър де Крем, който е на посещение в България.

В срещата в Министерския съвет участва и вицепремиерът по европейските фондове и икономическата политика Томислав Дончев, съобщиха от правителствената пресслужба.

Имаме интерес от привличане на стратегически инвестиции и активно участие на белгийски компании в реализацията на проекти в инфраструктурата, енергетиката, транспорта, околната среда, телекомуникациите“, заяви по време на разговора премиерът Борисов. Той отбеляза, че икономическата политика на правителството е насочена към макроикономическа и финансова стабилност, подобряване на административната среда и запазване на най-ниските в ЕС данъчни ставки, които са важни фактори за повишаване на привлекателността на инвестиционната и бизнес среда.

Белгийските фирми може да се възползват и от възможностите по ОП „Иновации и конкурентоспособност 2014-2020“, както и по ОП „Инициатива за МСП“ след откриване на процедурите за кандидатстване по нея, стана ясно още в рамките на срещата.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.