Борисов: Когато влязох на избори, и магаре да бях вързал, щяха да го изберат за депутат

Борисов: Когато влязох на избори, и магаре да бях вързал, щяха да го изберат за депутат
Източник: БГНЕС

Дайте да говорим сериозно. Когато влязох на избори - влязох с 90% рейтинг. И магаре да бях вързал, щяха да го изберат за депутат. Така, с обиден тон, премиерът Бойко Борисов отговори на въпрос дали ще му бъде трудно без Цветан Цветанов на местните избори.

"Не ми се искаше повече Веско Маринов да ми пее на концертите (певецът е близък приятел на Цветанов - бел.ред), ясно бях казал как трябва да се проведе кампанията, не се съобразиха на моменти с мен", допълни Борисов.

След заседание на Изпълнителната комисия на ГЕРБ министър-председателят заяви, че Томислав Дончев няма да наследи Цветанов на постовете, които доскорошният втори човек в партията напусна.

Премиерът поясни, че Цветанов е поискал да си отиде от ГЕРБ, като каза и, че "доверието между нас по много теми го няма", както бил казал и самият Цветанов. Лидерът на ГЕРБ беше попитан и какъв е бил третият вариант за бъдещето на Цветанов, но отрече да е имал такъв, макар че вчера (30 май) Цветанов каза за такъв, без да уточнява подробности. Сега Борисов обясни, че пред Цветанов е имало вариант да работи като редови член на ГЕРБ, без да говори пред медиите, но той не се съгласил и останал вариантът за оставка от ръководството.

На 7 юли ще има конгрес на ГЕРБ, когато ще бъде освободена и Румяна Бъчварова, която ще стане посланик в Израел. Освен това щял да бъде направен вътрешнопартиен орган, пред които да има сигнали за злоупотреби в партията. И се обиди на въпрос, че бил зависим вътрешнопартийно от Цветанов, като поясни, че имал 90% рейтинг като направил ГЕРБ и дори магаре да сложел за кандидат за депутат, щяло е да бъде избрано.

Анализ на евроизборите вече го правих – с една дума резултатите са добри, с оставката в БСП е ясно, каза Борисов, докато вървеше диалог с журналистите кога "да дава" т.е. да почне да говори. "Когато си победил, скромността изисква да си мълчиш", добави той, уточнявайки, че трябва да се даде възможност на получаващите за това пари социолози и политолози да говорят.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.