Борисов: Лично аз се надявам Гинка Върбакова да не купи ЧЕЗ


Борисов: Лично аз се надявам Гинка Върбакова да не купи ЧЕЗ
Снимка: БГНЕС

4265

Нарочно ни издебнаха за ЧЕЗ, бях в Брюксел за председателството по темата "ЕС и Африка", нямаме нищо общо с тази сделка. Беше избрано времето февруари месец, имаше атака отвсякъде. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов в интервю за Нова телевизия.

Той добави, че свалилите го февруарски протести от 2013 година били дирижирани от БСП и ДПС, като подмина ролята на Волен Сидеров в тези протести. Сделката за ЧЕЗ я наблюдаваме много внимателно и не се изказваме, защото замесените компании "имат могъщи адвокати" и могат да ни заведат искове за милиони, но аз се надявам, че "няма да се случи" – това си е лично мое мнение, каза още лидерът на ГЕРБ, визирайки това Гинка Върбакова да купи българския бизнес на ЧЕЗ.

Относно дейността на новата антикорупционна агенция и показния арест на кметицата на район "Младост" Десислава Иванчева, министър-председателят подкрепи действията на агенцията и прокуратурата. "Позвъних на главния прокурор да питам защо толкова се бавят, той ми обясни, че всяка банкнота трябва да бъде описана", обясни Борисов, според когото проблеми със задържането на Иванчева и заместничката и Биляна Петрова няма и случаят е приключен.

Чухме чудовищни неща за Съединените щати – блатото на корупцията, казано от сегашния президент (бел. ред. – Доналд Тръмп). Това е чудовище, което трябва да се смазва всеки ден, даде пример Борисов за борбата с корупцията, като продължи с примери – CNN, Facebook, визирайки както постоянните нападки на Тръмп към неудобните му медии, така и скандалът със защитата на личните данни във Facebook. Проблем има, затова създадохме новия антикорупционен орган – понеже всички се оплаквали, че "имало какво ли не" като органи за борба с корупцията. Дай Боже да работи, помоли се в ефир министър-председателят, който видя този орган като внушаващ страх от закона, но и изрази надежда никога да не бъде използван като репресивен орган. И даде пример – президентът, ако има данни, да отиде в прокуратурата и да каже: "Пеевски, по тази обществена поръчка". "Нека си извадят поуки, че трябва по-бърза работа в броенето на пари", заключи министър-председателят какво е бъдещето в борбата с корупцията.

"Аз съм отраснал с маргарин, маслото по време на социализма беше скъпо, редили сме се родителите по два-три дни на опашка да купим хумана, когато управляваше БСП" - с тези думи Борисов обясни защо изобщо трябва да има палмово масло и растителни мазнини в хранителните продукти.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички