Борисов: Папата каза да продължим да правим мостове и магистрали

Борисов: Папата каза да продължим да правим мостове и магистрали
Източник: БГНЕС

"Останах много доволен, защото сте един здрав народ. Благодаря ви, че се стремите да поддържате добри отношения със съседните страни, да изграждате мир, мостове". Това е казал папа Франциск на министър-председателя Бойко Борисов, който го изпрати на летище София, съобщиха от правителствената пресслужба.

Премиерът Бойко Борисов благодари на Негово Светейшество папа Франциск за това, че посети страната ни и подчерта, че България ще продължава да работи за мир в региона. 

"Добрият съсед е повече от роднина" - казваме в България. Народът се радваше, видях го", посочи министър-председателят.

"Продължавайте да изграждате мир, сейте добро". С тези думи завърши срещата между Негово Светейшество папа Франциск и министър-председателя Бойко Борисов.

След изпращането премиерът заяви пред журналисти, че благодари на всички стотици, участвали в посрещането на папата и се извини на онези, които не харесват папа Франциск, както и за тежкия трафик по време на посещението му. 

"Призивите си за мир папата ги прави във всяко кътче на света, най-вече с отношението към децата, мисля, че беше добро впечатление. Най-силното послание, което той отправи от София е мирът", заяви Борисов. 

"Продължавайте да правите мостове и магистрали на Балканите, бяха последните му думи към България", добави Борисов.

"Доста неща каза, но в негово лице имаме един приятел на България и то голям... Когато три дни се разхожда из България - това са добри резултати," допълни още премиерът. 

Той допълни, че България винаги е била отворена към мигрантите: "Ние винаги сме били такива, векове наред и винаги много ясно съм разграничавал хората, които бягат от войните... Нашата история е такава, че така сме бягали и ние, така са ни приютявали преди векове и нас... Тези войни ги правим ние, ние от съюзите, в които сме."

На въпрос как ще коментира отсъствието на представители на българската православна църква по време на молитвата за мир Борисов каза:

"Аз в Божиите работи не се бъркам. Господ е назначил и папата, и патриарха. Така е преценил, така е сторил. На мен лично ми беше много приятно да видя да целува кръста на нашия патриарх. След като това са решили... това е тяхно решение."

"Съжалявам, че Сергей Антонов изстрада толкова много от една световна конспирация, която няма нищо общо, но така или иначе този атентат се свързваше с България години наред.", заяви още министър-председателят. 

Светият отец беше на Апостолическо пътуване в България между 5 и 7 май. Днес то ще продължи в Република Северна Македония.

Папа Франциск ще посети Скопие. Денят в столицата на Северна Македония е обявен за неработен заради големия интерес от посещението. Очакват се над 15 000 души на площада.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.