Борисов: Ще използваме всички ресурси за по-добър контрол на ТЕЛК-овете


Борисов: Ще използваме всички ресурси за по-добър контрол на ТЕЛК-овете
Снимка: БГНЕС

2717

С хората с увреждания, които са на протеста от години работим прекрасно, с всичките им организации и разбирам тяхната болка, но те са наши съюзници. Работим не за да бъдат ощетени дадени хора. Не сме искали на някого да навредим, точно обратното. Това заяви премиерът Бойко Борисов след заседанието на Министерски съвет.

Пред сградата на МС по-рано се проведе протест на хората с увреждания.

Борисов припомни, че при създаване на правителството е подписано коалиционно споразумение и едно от условията на партньорите било да се направи всичко възможно да спре източването на различните системи от хора, които злоупотребяват.

„Защото това, което колегата Симеонов със своите експерти, министри в продължение на 5 месеца работи е не да бъдат ощетени дадени хора, а да се направи така, че тези фалшиви ТЕЛК-ове или източването на ресурс да останат за тези, които действително имат нужда от това. Ни най-малко не сме мислили на някого да навредим, точно обратното. Но хора, които не заслужават и се взимали тези пари и продължават да ги взимат, или има корупционни схеми в ТЕЛК-овете, това не може да продължи”, каза Борисов, цитиран от БГНЕС.

Той благодари на хората, които протестират, че четвъртък и петък ще се срещнат с министрите, с вицепремиера и точка по точка, детайл от по детайл ще обсъдят всяко едно нещо, което ги тревожи. Борисов посочи, че целта им е да направят така, че да остане повече ресурс за тях, а не да се пренасочва на друго място. Борисов подчерта, че "един по-добър контрол ще е от полза на всички".

„Така че апелирам за диалог апелирам за това общо, заедно да направим, така че за тези хора с уврежданията да останат и повече средства”, каза той.

Още от Труд и социална политика


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички