Борсовите индекси в САЩ с нови рекорди

Борсовите индекси в САЩ с нови рекорди
Източник: iStock/Guliver

Американските борсови индекси Dow Jones и S&P 500 достигнаха до нови рекордни стойности, предават световните агенции.

В края на вчерашната търговия Dow Jones се повиши с 0,95% до 26 656 пункта. FoxNews потвърди, че това е стотният рекорд на Dow Jones от встъпването в длъжност на президента на Съединените американски щати Доналд Тръмп.

S&P 500 се повиши с почти 0,8% до рекордните 2 930,75 пункта.

NASDAQ, който се определя от търговията с акции на високотехнологичните компании, прибави 0,98% към стойността си и достигна 8 028,23 пункта, което обаче не представлява рекорд.

FoxBusiness смята, че тези показатели са резултат от позитивната реакция на инвеститорите на положителните данни за състоянието на американската икономика. Броят на заявленията за получавана на помощи за безработица е на най-ниското си равнище от 1969 година, уточнява БГНЕС.

Президентът Тръмп вече нееднократно отправи твърдения, че икономическият растеж в САЩ е негова заслуга. В четвъртък по време на визитата в Лас Вегас (щата Невада), където се срещна със свои привърженици, американският държавен глава за пореден път отбеляза, че ръстът на борсовите индикатори е резултат от действията на неговата администрация. Той добавим, че ако демократите спечелят мнозинство в Конгреса на САЩ след междинните избори през ноември, то сегашните икономически показатели ще се понижат двойно.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.