Британците атакуваха Huawei на тема сигурност


Британците атакуваха Huawei на тема сигурност
Снимка: Getty Images/Guliver

2304

Британски длъжностни лица обвиниха китайския технологичен гигант Huawei, че не успял многократно да се справи с пропуските в сигурността на своите продукти и заявиха, че компанията не е демонстрирала ангажимент за тяхното отстраняване. Това предаде БНР.

Констатациите, съдържащи се в доклад, публикуван в четвъртък и цитиран от The Wall Street Journal, подлагат китайския гигант на телекомуникационното оборудване на нов международен натиск в момент, когато компанията се опитва да отблъсне американските обвинения, че нейните съоръжения представляват заплаха за киберсигурността.

В доклада официалните представители на Великобритания посочат, че са особено загрижени, че Huawei не е приложила практиките за киберсигурност в цялата страна, които компанията обеща да въведе още през 2012-а година, същата година, когато доклад на Конгреса на САЩ определи за пръв път китайската технологична фирма като заплаха за националната сигурност.

Въз основна на този доклад на Конгреса беше въведена ефективна забрана на продукти на Huawei в САЩ. Но много други чуждестранни пазари, като този в Обединеното кралство, използваха най-големия производител на телекомуникационно оборудване в света в лицето на Huawei в техните безжични оператори. В последно време обаче редица съюзници на САЩ започнаха да обмислят ограничения, които да не позволят на китайската компания да участва при изграждането на съвременните мобилни мрежи от пето поколение, известни като 5G мрежи.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83027
  • GBP
    1
    2.27568
  • JPY
    100
    1.18127
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички