Бум на строителството на жилища във Варна


Бум на строителството на жилища във Варна
Снимка:

3475

От началото на 2018 година във Варна се отчита ръст в сделките с имоти и увеличение в броя на издадените разрешителни за строеж. Това съобщи Добромир Ганев от Управителния съвет на Национално сдружение „Недвижими имоти“.

Според експерта за първото тримесечие на годината цифрите за Варна показват доста сериозна динамика в продажбите на имоти и разкриването на нови строителни обекти.

„С около 11% е увеличението в броя на сделките спрямо същия период на миналата година. При новите разрешения за строеж също има сериозен ръст. Те са с около 20% повече като разгърната застроена площ. По отношение на започнатото ново строителство също има 15% скок", каза още Ганев, цитиран от "Фокус".

По думите му в момента новото строителство е предпочитано от купувачите. „Най-желани са проектите, които са стартирали през последните 2 - 3 години, защото те са с най-доближаващи се характеристики до изискванията на клиентите. Сградите са с много добри функционалности и добър дизайн, с висококачествени материали, а инвеститорите се стремят да бъдат в крак с изискванията на купувачите", добави Добромир Ганев.

Той посочи, че апартаментите с една или две спални са най-търсените. По думите му млади семейства, които купуват жилище за пръв път предпочитат по-малките апартаменти, а тези, които вече имат повече от едно дете, се насочват към малко по-голям имот, поне с две спални, две бани и две тоалетни. Брокерите на недвижими имоти отчитат търсене в почти всички райони на града. „Хората имат различни бюджети, има търсене и в по-отдалечените квартали от централната част, тъй като те са много добре уредени като социална инфраструктура“, обобщи експертът.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички