Бъдещето на ВМЗ-Сопот е сигурно, уверява Лукарски


Бъдещето на ВМЗ-Сопот е сигурно, уверява Лукарски
Снимка: БГНЕС

2980

Тези, които са идвали и преди взривовете, и след това, знаят какво беше тук. Преди година, когато идваха военните, се страхуваха да влязат вътре във взривените цехове, за да не падне някоя стена. Това заяви министърът на икономиката Божидар Лукарски при посещението си във ВМЗ-Сопот, предаде БГНЕС.

"Беше една порутина. Сега стартираме два нови цеха със съвсем съвременно производство на водещи фирми от въоръжената индустрия в света", похвали се министърът.

Лукарски обясни, че бъдещето на завода е сигурно, защото са сключени договори, които гарантират поръчки до 2018 г., а старите дългове се изплащат. "Изпълняваме нови поръчки и откриваме нови производствени мощности", каза той и допълни, че инвестицията за новите два цеха са на стойност 7 млн. лв.

С новите цехове се осигурява повишаване с 50% на производствените мощности.

Лукарски заяви също, че един от приоритетите ще бъде инвестицията в хората и подчерта, че допреди няколко години условията на работа там са били спартански. "Крайно време е вече да започне да се инвестира в персонала, но не само с новите социални придобивки, а и с подобрени условия на труд", категоричен е той.

Министърът отбеляза, че във ВМЗ-Сопот има недостиг на кадри. В момента работят 3600 души, като до края на годината се предвижда още 500 да бъдат назначени. В завода работят хора не само от региона, но и от цяла Южна България.

Още от Промишленост и търговия


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички