България е 13-ата най-спокойна страна за живот в света

България е 13-ата най-спокойна страна за живот в света
Източник: iStock/Guliver

Има хора, които живеят за приключенията, но има и много, които предпочитат спокойния начин на живот. Класацията на lastminute.com подрежда държавите, които са най-подходящи за втория тип.

Факторите, по които страните са сравнявани, са личните права на гражданите, шума, замърсяването, климата, броят на официалните празници, броят на курортите и други, пише The Daily MaiL

На първо място в класацията е поставена Индонезия, в която има много места за почивка, стотици зелени зони и хората като цяло водят доста лежерно съществуване.

Любопитно е, че България също попада в класацията, като е на 13-о място. За нашата страна от The Daily Mail пишат: "Като един от народите с най-богата култура в Европа, българите се радват на 32 дни отпуска и празници всяка година, което означава, че могат да се разходят из различните паркове и музеи на страната, за да релаксират от напрегнатото ежедневие. Разполагаща с 569 км брегова линия, България е известна със своите рози, а посещението в Розовата долина през летните месеци означава, че можете да си изберете дъхав букет."

Ето и как изглежда топ 13 на най-спокойните държави в света:

13. България


12. Португалия


11. Коста Рика


10. Остров Мавриций


9. Индия


8. Гърция


7. Филипини


6. Кипър


5. Шри Ланка


4. Нова Зеландия


3. Исландия


2. Австралия


1. Индонезия

Снимки: iStock.com

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.