България е на осмо място по доходност от имоти под наем


България е на осмо място по доходност от имоти под наем
Снимка: БГНЕС

3780

България е сред десетте страни с най-висока доходност от имоти под наем. Това съобщи британското онлайн издание Simply Business, като се позовава на изчисления на групата за плащания WorldFirst.

Страната ни е на осма позиция в класацията.

Средната доходност у нас достига 5.77%. Кипър ни следва с 5.70%, а с едно място преди страната ни се нарежда Турция. На последно място е Швеция със средна доходност от отдаване под наем в размер на 3.03%. България изпреварва и Франция и Хърватия, при които доходността е 3.82%, пише в. "Сега".

Ирландия е с най-висока доходност според класацията - 7.08%. Следват я Малта с 6.64% и Португалия с 6.43%. В челото на класацията присъстват и Холандия, Словакия, Белгия и Унгария.

Великобритания е паднала най-много в подредбата - с цели 10 места, и в момента е на 25-а позиция. Средната доходност от наеми на имоти там се изчислява на 4%. За причина се смята "предизвикателната среда" за собствениците на имоти. Става въпрос за отпаднали данъчни облекчения за жилища, отдавани под наем. Brexit също играе роля, като заради преговорите по него все още има неясни перспективи пред инвеститорите.

Според британското издание предимството на страните, заемащи първите десет места в класацията, са ниските цени на имотите и растящите цени на наемите в големите градове.

Още от Имоти


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80827
  • GBP
    1
    2.28037
  • JPY
    100
    1.19608
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички