България и Япония организират съвместен бизнес форум


България и Япония организират съвместен бизнес форум
Снимка: Министерство на икономиката

2652

Българо-японски бизнес форум ще се проведе в София през месец януари. Това бе договорено по време на среща на заместник-министърът на икономиката Александър Манолев с посланика на Япония у нас Н.Пр. Масато Ватанбе, съобщават от Министерство на икономиката.

Участниците в срещата оцениха като много успешен бизнес форума, който се проведе в България през месец юни тази година и в който участие взеха над 30 японски компании. „Организирането на ново бизнес събитие в кратък период показва, че има сериозен потенциал в икономическата сфера между нашите две страни и че България е атрактивна дестинация за инвестиции“, посочи Александър Манолев. По думите му Министерството на икономиката ще се ангажира да привлече повече български компании, които имат интерес или потенциал да работят на японския пазар. Има възможности за навлизане на редица български продукти на него, като вина, млечни продукти, розово масло, рибни продукти и др., стана ясно по време на срещата.

Посланик Ватанбе съобщи, че вече е стартирана предварителна подготовка на форума, като целта е да се насочи към японски компании, които имат бизнес в България или интерес към нашата страна. Планира се това да бъде първото от редица събития в икономическата сфера през 2019 г.

Стокообменът между България и Япония през първото полугодие на 2018 г. отбелязва 40% ръст и надхвърля 100 млн. щ.д. Редица японски компании вече развиват успешен бизнес у нас, сред които „Сумитомо Електрик“, „Тошиба”, „Мейджи”, „Мицубиши“, „Ядзаки Корпорейшън” и др.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.79566
  • GBP
    1
    2.28685
  • JPY
    100
    1.20351
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички