България отваря врата на „Пътя на коприната“

България отваря врата на „Пътя на коприната“
Източник: БГНЕС

„БДЖ – Товарни превози“ ЕООД стана част от консорциума на Транскаспийския международен транспортен маршрут, след като заявката ѝ за присъединяване беше одобрена по време на работна среща за развитие на т.нар. „Нов път на коприната“, съобщиха от пресцентъра на БДЖ.

В работната група за развитие на международния транспортен маршрут, който свързва Европа и Азия, учасваха представители на азербайджанските, казахстанските, грузинските и румънските държавни железници, компаниите KTZ Express LLC, Translogist SRL, пристанищата Баку и Поти, Батумския нефтен терминал, морски превозвачи и др. По време на форума бяха обсъдени перспективите за по-нататъшно развитие на Транскаспийския международен транспортен маршрут и възможности за подобряване на връзките му с Югоизточна и Централна Европа.

Имайки предвид местоположението на страната ни и добре развитата железопътна и пристанищна инфраструктура, България е стратегически партньор в проекта и ще помогне за отваряне на вратата на „Пътя на коприната“ към страните от Югоизточна и Централна Европа.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.