Българите вече масово използват интернет през телефоните си

Българите вече масово използват интернет през телефоните си
Източник: iStock/Guliver

Около 2,6 млн. българи или 80% от всички потребители на интернет у нас влизат в мрежата през мобилните си телефони. Това показват данни на Евростат за използването на интернет от частни лица през 2016 г.

Като цяло ползването на интернет от домакинствата у нас се е повишило почти двойно в последните шест години. През 2010 г. малко над 30% от домакинствата са имали достъп до мрежата, докато през 2016 г. те вече надхвърлят 65 на сто. Въпреки този растеж, България е на последна позиция в Европейския съюз по използване на интернет от домакинствата през 2016 г.

Втората по популярност (след мобилната) услуга сред българите, използвали интернет, е влизане в някоя от социалните мрежи. Близо 75% от потребителите са създавали потребителски профил и са публикували във Facebook, Twitter или други мрежи. Около 2,3 милиона души са ползвали интернет за електронната поща чрез имейли.

По масовост на използването следват за онлайн четене на новини, вестници или списания, и информация за стоки и услуги през интернет са ползвали около 2.1 милиона българи. Онлайн музика са слушали около 40 на сто от потребителите на интернет. Тегленето на игри също е популярна дейност в мрежата.

 

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.