Българо-катарски бизнес форум ще се проведе в София


Българо-катарски бизнес форум ще се проведе в София
Снимка: Getty Images/Guliver

3453

На 8 март 2018 година ще бъде открит българо-катарски бизнес форум, който се организира от Изпълнителната агенцията за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП) по инициатива на министъра на икономиката, г-н Емил Караниколов. Събитието, което ще започне от 09:00 часа, ще се състои в зала „Средец“, в хотел „София Хотел Балкан“, съобщиха от Изпълнителната агенция за малки и средни предприятия.

Официалната катарска делегация, която е на посещение в страната ни от 7 до 8 март 2018 година, се води от емирът на Държавата Катар шейх Тамим Бин Хамад ал-Тани. В състава на делегацията са включена и повече от 30 катарски бизнесмени, които проявяват интерес към осъществяване на търговски връзки с български фирми.

Водещите катарски държавни инвестиционни компании проявяват интерес за инвестиции в България в сферата на недвижимите имоти, туризма и земеделието. Съществуват добри възможности за увеличаване на българския износ за Катар на стоки, като: електросъоръжения, машиностроителна продукция, инженерингови стоки и услуги, високотехнологични продукти на военно-отбранителната индустрия, строителни материали, мебели и обзавеждане, парфюмерия и козметика, нефтени масла и продукти, цигари, продукти на хранително-вкусовата промишленост и фармацията, включително месо (агнешко, овче, говеждо, пилешко), пчелен мед, изделия на млечната промишленост, селскостопанска продукция и др. Форумът ще даде възможност за създаване на бизнес контакти между компаниите от двете страни, активизиране на стокообмена и насърчаване на съвместните инвестиции.

На събитието се очаква да присъстват и повече от 200 представители на българския бизнес, които също са заявили участие.

Събитието ще бъде открито от министъра на икономиката Емил Караниколов и от шейх Ахмад Бин Джасем Бин Мохамад Ал-Тани, ми

Форумът е в изпълнение на проект BG16RFOP002-2.003-0002 „Организиране на търговски мисии и форуми за български производители и чуждестранни купувачи“, финансиран от ОП „Иновации и конкурентоспособност“ 2014 – 2020, по който ИАНМСП е бенефициент.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички