Българска компания разработи ново поколение продукти за "умен" дом

Българска компания разработи ново поколение продукти за
Източник: Алтерко Роботикс

Българската компания Алтерко Роботикс стартира ново поколение NarrowBand IoT (NB-IoT) устройства. Новите продукти бяха представени за първи път на MWC 2019 в Барселона. Устройствата за "умен" дом са част от продуктовата линия за автоматизация на дома Shelly. Алтерко Роботикс е първата българска компания, разработила такива.

Умни сензори за пожар и дим и управление на качеството на въздуха, сензор за врата със сигнализация и аларма, смарт контакт, сензор за движение и умен бутон, осигуряващи комфорт и сигурност – това са само някои от новите NB-IoT продукти на Алтерко Роботикс, които бяха представени на MWC 2019.

В комбинация с всички други Wi-Fi устройства Shelly за автоматизация на дома, те могат да превърнат всеки дом или офис в умен. Най-големите ползи за потребителите от новите NB-IoT устройства са ниската консумация на енергия, по-дълъг живот на батерията и възможност за управление на голям брой свързани устройства.

NB-IoT продуктовата линия на Shelly ще предложи на потребителите не само смарт защита от влизане с взлом, но и интелигентно засичане на непредвидени събития, които например могат да предизвикат пожар, като внезапно повишаване на температурата или поява на дим в дома им.

„NB-IoT е революционна технология и ако досега трябваше да свързваме всички наши най-използвани устройства като телевизори, компютри и смартфони към интернет, днес всичко в нашия дом може да стане смарт чрез NarrowBand IoT технологията. Като иновативна компания, ние се фокусираме върху разработването на революционни и достъпни за потребителите NB-IoT устройства и услуги“, каза Димитър Димитров, изпълнителен директор на Алтерко Роботикс.

Понастоящем Алтерко Роботикс също си партнира с Deutsche Telekom за разработването на носими устройства, използващи технологията NB-IoT. Това ще бъдат ново поколение детски умни тракер часовници MyKi.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.