Българският износ за Русия се е увеличил с 10%


Българският износ за Русия се е увеличил с 10%
Снимка: Getty images/Guliver

2312

През първото полугодие на 2017 г. износът ни за Русия бележи увеличение от близо 10% като възлиза на 324,5 млн. щ. д. Това съобщи заместник-министърът на икономиката Александър Манолев по време на Българо - руски инвестиционен форум, който се проведе в сградата на Българската търговско - промишлена палата в София.

За същия период двустранният ни стокообмен с Русия се е увеличил с 35,4%, и възлиза на 1,8 млрд. щ.д., стана ясно още по време на събитието.

„Въпреки позитивните данни за нарастването на взаимния ни търговски оборот през първите шест месеца на 2017 г., той не съответства на потенциала на двете държави“, каза Александър Манолев, цитиран от пресцентъра на Министерството на икономиката. По думите му затова подобни събития са много важни като част от мерките за заздравяване на икономическите връзки и създаване на директни контакти между бизнеса от двете държави. Той отбеляза, че е много важна е и дейността на двете търговско промишлени палати в този процес.

Във форума се включиха над 100 представители на българския и руския бизнес. В откриването му участие взеха и посланикът на Русия в България Анатолий Макаров, изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев, председателят на Българо - руската търговско-промишлена палата Георги Минчев, председателят на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и вицепрезидентът на Търговско- промишлената палата на Русия Владимир Падалко.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83543
  • GBP
    1
    2.29006
  • JPY
    100
    1.19222
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички