Българските туристи в Азербайджан са се увеличили с 60%


Българските туристи в Азербайджан са се увеличили с 60%
Снимка: Getty Images/Guliver

3053

Броят на българските туристи в Азербайджан се е повишил с 60% след откриването на директната въздушна линия между Азербайджан и България. Това каза Наргиз Гурбанова, извънреден и пълномощен посланик на Република Азербайджан в България, пред "Фокус".

Тя поясни, че на петата среща на Междуправителствената българо-азербайджанска комисия в началото на месец ноември в София са установени много важни контакти, които през следващите години ще доведат до конкретни резултати.

„Миналата година нашият търговски оборот беше 37 милиона долара, а за тази година, за първите 9 месеца, търговският оборот между България и Азербайджан е около 55 милиона долара. Виждаме много ясно повишаване на тези цифри, което се дължи на желанието на двете страни да работят по въпроси от взаимен интерес“, каза посланикът на Азербайджан.

Гурбанова подчерта, че една от важните теми, обсъдени по време на срещите в началото на този месец, е била свързана с енергийното взаимодействие между България и Азербайджан. „Азербайджан е надежден конкурентен партньор при

диверсификацията на енергийния микс в България и в Европейския съюз. Втората тема беше транспортът, тъй като геополитическите и географските предпоставки за нашето тясно сътрудничество са налице“, допълни Наргиз Гурбанова.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички