Българско мобилно приложение помага на животни в беда


Българско мобилно приложение помага на животни в беда
Снимка:

5170

Ново мобилно приложение на име Help A Paw помага на ранени и болни животни, позволявайки на потребителите да подават и откликват на сигнали за помощ, съдържащи информация за местонахождението и състоянието на животните. То е разработено в България и е изцяло безплатно.

Целта му е да ускори и улесни комуникацията между доброволците и по този начин да увеличи шансовете за оцеляване на нуждаещите се от спешна помощ животни.

Идеята за приложението се ражда преди няколко години, като повод за по-детайлното ѝ разработване става дипломен проект. “Преди време случайно попаднах сред голям кръг от хора във Facebook, които активно помагаха на бездомни животни. Когато някой забележеше пострадало куче или котка, но не можеше да реагира на момента, молеше останалите за помощ. По същото време аз трябваше да пиша дипломна работа. Така ми хрумна идеята да комбинирам полезното с приятното и да създам приложение, което да направи по-бърза и надеждна комуникацията между доброволците”, споделя създателят на мобилната апликация Милен Маринов.

Така се появява демо версията на Help A Paw за смартфоните iPhone, която печели второ място в конкурса за мобилно приложение по време на конференцията MobCon. В резултат технологичната компания MentorMate подпомага разработката на мобилната версия за другата популярна мобилна платформа – Android. Следват още дълги месеци на довършване и изпипване на двете приложения, но в крайна сметка те вече са факт.

Help A Paw може да бъде свалено безплатно от онлайн магазините Apple App Store и Google Play.

Още от Технологии


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички