Бързи кредити онлайн - 5 важни съвета


Бързи кредити онлайн - 5 важни съвета
Снимка: iStock/Guliver

2830

Около ⅔ от българите вече са се възползвали от бързите кредити предлагани онлайн, като все по-голяма част от тях ги теглят по този начин. Да изтеглиш малко пари от комфорта на своя дом, определено си има своите предимства, но и недостатъци.

Така например, сами не винаги можем да направим подходящ избор на продукт и често можем да се насочим в грешната посока. Когато няма кой да ни насочи, можем лесно да се заблудим и да изберем грешната фирма, неправилния заем и неподходящата система за погасяване.

Какво трябва да знаем когато теглим пари онлайн

Всички знаем, че при онлайн финансирането е задължително да имаме собствена банкова сметка, както и това, че е задължително да докажем доход с наличие на редовна работа и постоянен трудов договор.

Това са общи правила, които трябва да покрием под формата на критерии. Важно е, обаче, да се запитаме дали фирмата отговаря на нашите изисквания, какво ще ни предложи тя и дали друга компания няма да ни бъде по-полезна. Ето какво трябва да запомним и направим преди да теглим пари онлайн.

1. Теглете само толкова, колкото ви е необходимо

Когато попаднат на изгодни условия, като например малки вноски и ниски лихви, много потребители се изкушават да изтеглят повече пари, отколкото реално са им необходими.

Това се счита за голяма грешка, защото готовите пари бързо се харчат, а в този случай имаме на лице точно това - известна сума, която можем да пропилеем за безсмислени покупки на стоки и услуги.

2. Изберете подходящ продукт според нуждите си

Бързите кредити, колкото и да бъдат обобщавани, могат да се различават драматично. Различните фирми предлагат много голямо разнообразие от условия, което се вижда ясно в техните сайтове, стига да четем това, което пише.

Незнайно защо, понякога избираме без много да мислим, просто защото сме чували за дадена компания, докато в същото време, друга фирма предлага в пъти по-подходяща услуга.

Разгледайте внимателно какви са сроковете за погасяване, колко можете да изтеглите, разрешава ли се изплащане на вноски, може ли да се прави рефинансиране и много други.

3. Запознайте се с условията предварително

Много често потребителите изпадат в неприятната ситуация да се запознаят с условията по своите заеми едва в последствие, когато настъпи време за връщане. За да избегнете това, четете внимателно условията.

Според Закона за потребителските кредити, всички суми в размер под 400 лева попадат под специална регулация. Изисква се ползвателят да получи една страница, на която да са обобщени всички условия по договора.

4. Задайте си няколко важни въпроса

Много е важно, преди да прибегнете към тегленето на бърз заем, да си зададете няколко важно въпроса. Един от тях е дали ще можете да погасите сумата след като вече един път сте я изтеглили.

Пари се харчат лесно, но се връщат трудно. Ако считате, че финансовите ви затруднения не са временни, а има риск да се проточат във времето, по-добре не теглете парите.

5. Използвайте сайтове с обективна оценка

Един от начините да попаднете на правилното място е като се поразровите в интернет. Избягвайте форумите, в които всеки пиша каквото си поиска, защото там доста често мненията са манипулативни.

От друга страна, обърнете повече внимание на каталозите, в които са изброени всички фирми в бранша. Там ще можете да видите оценка на различни потребители, което ще ви даде доста точна представа.

Можете да се възползвате от услугите на няколко различни подобни онлайн каталога, като един от най-големите и подробни е VsichkiZaemi.bg. Там са обхванати на практика всички кредитни не-банкови институции в страната, както и някои банки, които предлагат бързо финансиране.

Още от Финанси и застраховане


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.83594
  • GBP
    1
    2.28431
  • JPY
    100
    1.18765
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички