Чадър и шезлонг по 36 стотинки на един от родните плажове


Чадър и шезлонг по 36 стотинки на един от родните плажове
Снимка: БГНЕС

3362

Рекордно ниска цена се очертава на един от плажовете на нашето Черно море. Става въпрос за плаж "Нестинарка" до Царево.

Според информация на Нова телевизия на "Нестинарка" ще може да се вземе чадър за 36 стотинки и шезлонг също за 36 стотинки – по договор за концесия. Много експерти обаче изявяват съмнение, че това ще е възможно, когато дойде пикът на сезона. Димитър Попов от Българската асоциация на туроператорите беше категоричен, че би трябвало хотелиер да купи от концесионер определен брой чадъри и шезлонги само за гостите на своето заведение, за да може да има такава цена. Това обаче криело определен риск.

Иначе, по различни сметки, средно на Черноморието ни чадърите ще струват 5-10 лева за ден. Толкова ще е и наемът на шезлонгите. Разбира се, ще има и по-високи цени – например 30 лева. А ако говорим за шатри, цената може да е 120-130 лева.

Все още има големи проблеми с концесията на много плажове. Общо 103 плажа още нямат концесионер. Сред тях са големи плажни ивици като Бургас-север, Поморие, Кранево, Балчик. При Бургас-север нещата са стигнали дотам, че хотелиерите не могат да калкулират в пакетите цени за чадъри и шезлонги, защото още няма яснота за концесията и съответно за цените.

Има и доста оплаквания от липсата на персонал, най-вече спасители. Оказва се, че няма желаещи за спасители главно заради заплатата и заради факта, че спасителите редовно биват натоварвани и с друга работа. Заплатите всъщност не са малки, казват специалисти, сочейки суми от порядъка на 1200 лева месечно, но за тази година в Бургас са обучени само 12 нови спасители.

Още от Туризъм


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички