Членовете на Надзорния съвет на НЗОК няма да получават заплати

Членовете на Надзорния съвет на НЗОК няма да получават заплати
Източник: БГНЕС

Членовете на Надзония съвет на НЗОК остават без заплати. Това е окончателното предложение в публикуваният днес за обществено обсъждание проект за бюджета на НЗОК за 2017 г. В него няма заложено такова перо.

Припомняме, че надзорниците поискаха да се отмени регулацията в Закона за здравното осигуряване, според която те не получават възнаграждение. Идеята беше представителите на синдикални, работодателски и пациентски организации да получават заплата за участието си в контролния орган.

В мотивите на бюджета се казва, че основната му цел е да се осигури достъпна, качествена и своевременна медицинска помощ на здравноосигурените лица и равнопоставен достъп на лечебните заведения, отговарящи на условията за сключване на договори с НЗОК, до възможността да предоставят медицински и дентални дейности професионално и на високо ниво.

Според бюджета за следващата година се запазва заложената в преходните и заключителните разпоредби на бюджета опция НЗОК да прекратява договори с лечебни заведения за отчетена, но неизвършена дейност или дейност, извършена без да има индикации за нея, дори и ако болницата оспорва казуса в съда. Още подробности по темата прочетете в Actualno.com.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.