Човекът, който напуска работата си на всеки 31-и декември


Човекът, който напуска работата си на всеки 31-и декември
Снимка: Thinkstock

3282

Арън Хърст, главен изпълнителен директор на Imperative и основател на Taproot Foundation, за LinkedIn.com

На всеки 31-и декември напускам работата си. На следващия ден решавам дали искам пак да работя на същия пост през новата година. Тази необичайна практика ми помага да прочистя ума си от всичката бъркотия и да се уверя, че на 150% заставам зад труда си и че именно така искам да прекарвам по-голямата част от времето, в което съм буден.

Миналата година беше може би най-трудната ми в професионален план досега. Докато се учех как да основа компания, често пътувах и бях далеч от семейството си. Преместих се на другия край на страната, далеч от екипа си. Сблъсках се с много спънки, губех фокуса си, чувствах, че нямам връзка с колегите си, както и всички останали реалности и предизвикателства, с които се сблъсква една стартираща компания.

И така, навръх Нова година напуснах.

На следващата сутрин мислих дълго и внимателно дали да остана главен изпълнителен директор на компанията си и през 2015 г. Знаех, че ми предстои тежка година. Основаването на компания си е трудна и отчайваща работа. Това да бъда и главен изпълнителен директор, и баща, и съпруг едновременно, все още е голямо предизвикателство за мен. Повечето дни имам чувството, че се провалям в поне една от тези роли – ако не и във всичките.

Въпреки това знаех, че именно с това искам да се занимавам през 2015 г. Та реших да се наема отново. Това е работата, която е важна за мен и не мога да се сетя за друга възможност, която да ми донесе същото влияние. Днес имам повече енергия и целеустременост. Подхождам към тази година сякаш е първата на ново работно място и на ново приключение.

Помолих всеки от членовете на екипа ми да се подложат на този експеримент. Сега съветвам и вас. Не е нужно да чакате 31-ви декември. Довечера, когато се приберете от работа, напуснете. Прекарайте малко време в размисли и решете дали искате да се върнете на същата позиция утре.

Правете упражнението всяка година. То ще ви помогне да се фокусирате върху това, което искате да правите, както и защо.

Още от Любопитни вести


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички