Чужденци купуват земеделска земя у нас чрез фиктивни фирми

Чужденци купуват земеделска земя у нас чрез фиктивни фирми
Източник: Pixabay

Има риск чужденците да ни изкупят земята. Ние сме против продажбата на земеделска земя на чужди граждани и фирми. Към момента може да бъде купена земеделска земя от чужди фирми чрез регистрацията на българска фирма. Това заяви в ефира на bTV Светослав Русалов, председател на Управителния съвет на Националната асоциация на зърнопроизводителите по темата с отпадането на забраната за продажба на земеделска земя на чужденци.

Ние от "Атака" и Обединени патриоти сме категорични - не трябва да се продава българска земя на чужденци. Реално половин България може би е купена от Турция, от турски бизнесмени. Ние искаме българските евродепутати и евроструктури да направят така, че българската земя да не бъде продавана на чужденци, коментира Десислав Чуколов от партия "Атака".

По думите на бившия земеделски министър Мехмед Дикме България е една от страните, в които има равни правила с тези в ЕС по отношение на продажбата на земеделска земя. "Не може български гажданин да отиде във Франция и да си купи земя, а те да не могат. Българската земеделска земя, която се купува и в момента, реално се купува от хора, които разработват тази земя", отбеляза още Дикме.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.