ДПС няма да участва в повече консултации за субсидиите


ДПС няма да участва в повече консултации за субсидиите
Снимка: БГНЕС

2601

Няма да участваме в консултации за партийните субсидии. Това каза пред журналисти председателят на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде "Фокус".

"Това, което имахме да кажем по темата, го казахме и пред медиите, и с писмени предложения за промени в Закона, внесен от Министерски съвет и на консултациите ни с БСП и с ГЕРБ", каза още Карадайъ.

Той коментира, че с националистите ДПС няма какво да си говори. "Предложението идва от Министерски съвет, в който те участват. Ако те са решили да бламират своето правителство, това е тяхно решение", уточни още Карадайъ.

Председателят на ДПС посочи, че партията е била активна, когато правилата са позволявали това. "Сроковете за предложение между първо и второ четене са изтекли. След тези консултации какво ще се произведе? Може би Министерски съвет ще си изтегли закона, ще има нови предложения, ние нямаме яснота по тази тема", посочи още той.

Карадайъ припомни позицията на ДПС, че субсидиите трябва да са с размер, с който партиите да могат да финансират дейността и кампанията си. "Ако няма да могат политическите партии да финансират дейността си чрез субсидии от държавата, то тогава трябва да има отворен, ясен, прозрачен модел за финансиране на политическите партии", допълни той.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg
Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички