Данаил Кирилов официално бе избран за министър на правосъдието


Данаил Кирилов официално бе избран за министър на правосъдието
Снимка: БГНЕС

2892

Без дебат в пленарната зала депутатите гласуваха оставката на правосъдния министър Цецка Цачева и избраха Данаил Кирилов за неин заместник, предаде БГНЕС.

Рокадата в министерството бе подкрепена с гласовете на 120 народните представители, а 15 бяха „против“. До оставката на Цачева се стигна след като името ѝ бе замесено в имотния скандал, заради който с постовете си се разделиха и други политици от управляващите.

Номинацията на Кирилов бе представена от парламентарната трибуна от вицепремиерът Томислав Дончев, който изтъкна, че той е подходящ за поста заради дългогодишната си юридическа практика и добрите познания в областта на българското законодателство.

След гласуването Данаил Кирилов положи клетва от парламентарната трибуна.

Оставката на Цецка Цачева е шестата промяна в кабинета „Борисов 3“. Преди нея министерските кресла напуснаха Николай Петров, Ивайло Московски, Валентин Радев, Николай Нанков и Валери Симеонов.

Кой е Данаил Кирилов?

Данаил Кирилов е роден на 25 юни 1970 г. в Димитровград. Завършва юридическия факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ със специалност „Право“. В различни периоди от време е практикуващ адвокат.

Избиран е за народен представител от листата на ГЕРБ в 42, 43 и 44 Народно събрание, като в последните два парламента оглавява Комисията по правни въпроси. В периода от август 2009 до май 2013 г. е областен управител на Област София. Избиран е и за общински съветник в Столичния общински съвет. Владее английски и руски език.

Още от Макроикономически поглед


Помогнете на новините да достигнат до вас!


Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Expert.bg, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение ще бъде предназначено за неуморния екип на Expert.bg.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Expert.bg

Sportlive.bg

Още по темата


Реклама

Валути

BNB Logo
  • EUR
    1
    1.955
  • USD
    1
    1.80911
  • GBP
    1
    2.28725
  • JPY
    100
    1.19659
виж всички
Реклама

Най-четени новини


виж всички