Данъчните, обвинени в корупция, взимали между 500 и 5000 лв. подкупи

Данъчните, обвинени в корупция, взимали между 500 и 5000 лв. подкупи
Източник: БГНЕС

Прокуратурата обвини 11 човека след акцията в НАП вчера, каза ръководителят на спецпрокуратурата Иван Гешев. Данъчните вземали подкупи. Това е първата и най-голяма група от данъчни служители, разкрита от спецпрокуратурата и ГДБОП.

Гешев обясни, че освен за подкупи, част от данъчните ще бъдат обвинени и за пране на пари. От инспектори до началници на сектори са арестуваните. Данъчните вземали между 500 и 5000 лева в зависимост от бизнеса на търговеца и начина, по който изглеждал обектът, съобщава bTV.

Заместникът на Гешев - Димитър Петров, обясни, че за част от данъчните прокуратурата ще иска постоянни арести. В домовете на арестуваните са намерени около 300 000 лева и скъпи бижута. Ръководителите на екипи в НАП освен че давали разпореждания как да бъдат проверявани търговци, дори вземали вещи от обекти, които не можели да си платят исканите пари. Така задоволявали битовите си нужди.

На разследващите съдействали редица изнудвани за пари. Гешев гарантира, че прокуратурата няма да допусне тези свидетели да бъдат "натискани".

Служителите на НАП са издавали информация от Контрабандния център на заинтересовани лица. Това каза директорът на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов.

Говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова заяви, че в прокуратурата е постъпил анонимен сигнал за депутата Димитър Гамишев. В него пишело всичко за историята на фирмите на Гамишев. Арнаудова припомни, че след публикации в медиите прокуратурата се е активизирала и по отношение на евентуално данъчно престъпление.

Редактор:

Expert.bg

Общо коментари / 0

Напишете коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
* Всички полета са задължителни. Коментарите подлежат на коментар.